עוגת שמרים– מתכון מנצח

אין על הריח של השמרים שעולה בבית בזמן אפיית מאפים ועוגות שמרים, במיוחד בימי שישי.
מתכון מנצח וקל להכנת עוגת שמרים מושלמת, במילויים לבחירה, פשוט ללקק את האצבעות.

מצרכים

600 גרם קמח לחם
230מ”ל חלב
25 גרם שמרים יבשים
90 גרם סוכר
5גרם מלח
2 ביצים
120 גרם חמאה רכה

אופן הכנה

שלב 1 – לתוך קערה גדולה ומותאמת למיקסר, מכינים את כל מרכיבי הבצק ולשים, פרט למלח, כ 10 דקות.
שלב 2 – מוסיפים את המלח לבצק ולשים עוד 5 דקות.
שלב 3 – מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
שלב 4 – למחרת היום, מוציאים את הבצק נקר שהיה במקרר מהלילה.  לחמם תנור ל 180 מעלות לפחות כרבע שעה לפני האפייה.
שלב 5 – מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן מורחים במילוי  לבחירתכם (חלבה, שוקולד, אגוזים, וניל ועוד).
שלב 6 – לאחר מריחת המילוי, מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייראה לעין.
שלב 7 – מלפפים את שתי הרצועות של העוגה זו בזו ומניחים בתבנית משומנת. מתפיחים שוב את הבצק על הנייר אפייה בתבנית עד להכפלת הנפח.
שלב 8 – מורחים את עוגת השמרים בביצה טרופה ואופים כ 30 דקות עד שהעוגות משחימות ומפיצות ריח של שמרים ממכר.

 

דילוג לתוכן