עוגת שוקולד פשוטה – מתכון מנצח

תוכן עניינים

עוגת שוקולד מריר

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה שמתאימה לכל אירוע, מסיבה או לכבוד שבת.
לא יותר מתכונים מסובכים וארוכים אלא מתכון פשוט וקליל שיעזור לכם להכין עוגה מנצחת וטעימה.

מצרכים

4 כוסות מדידה סוכר
5 כוסות מדידה קמח מנופה
1/3 1 כוסות אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים
כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון (לבחירה)
1 כפית אגוז (לבחירה)
1 אבקת אספרסו (לבחירה)

אופן הכנה

שלב 1 – מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים שתי תבניות עגולות ומרפדים בנייר אפייה.
שלב 2 – בקערת מיקסר מתאימה, מערבבים סוכר, קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח (ניתן להוסיף חומרים נוספים) ומניחים בצד.
שלב 3 – בקערה נפרדת להקציף את החלב, השמן, תמצית וניל עד לתערובת אחידה.
שלב 4 – מאחדים לקערה אחת גדולה את שתי הבלילות ומערבבים יחד בעדינות.
שלב 5 – שמים בשתי תבניות נפרדות מהבלילה ואופים במשך כ 30 דקות. בסיום האפייה, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. אם לא מוכנה (הקיסם יוצא רטוב) לאפות 10 דקות נוספות ולבדוק שוב.
שלב 6 – להוציא מהתנור ולקרר למשך כ 15 דקות ואז ניתן לקשט או להגיש כמו שהיא.
הרי מתכון לעוגת שוקולד פשוטה.

 

סדנאות מעניינות באתר