עוגת יום הולדת מעוצבת – מתכון מנצח

עוגת יום הולדת מעוצבת – מתכון מנצח

עוגת יום הולדת מעוצבת-מתכונים

כמה פעמים ניסיתם להכין עוגת יום הולדת מעוצבת עבור הגן של הילדה או לכיתה של הילד?
מכינים עוגה פשוטה אבל כל פעם היא נופלת?
באתר סדנה לי תוכלו למצוא מתכון לעוגת יום הולדת מעוצבת, שלב אחר שלב, עד לקבלת עוגה יפה טעימה.
תתכוננו לגרוף מחמאות.
מצרכים:
עוגה:
2 ורבע כוסות קמח עוגה מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים גדולות ( להפריד חלבון וחלמון)
כוס מדידה – חמאה מומסת
1 כוסות סוכר
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות תמצית וניל
1 שמנת חמוצה
קרם:
1 כוס חמאה מומסת
6-8 כוסות מדידה סוכר
קורט מלח
צבעי מאכל לבחירה
כפית תמצית וניל
כוס חלב או כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
נרות
אופן הכנה:
שלב 1 – לחמם תנור ל 180 מעלות. לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולשמן אותה היטב באמצע ובדפנות התבנית. בקערה גדולה, לערבב יחד את הקמח, אבקת אפייה והמלח.
שלב 2 – להקציף בקערה את החלמונים יחד על לקבלת קצף אחיד ויציב.
שלב 3 – להקציף בקערה נפרדת את החמאה המומסת יחד עם הסוכר, במשך 2-3 דקות.
שלב 4 – להוסיף את קצף החלמונים לתוך הקערה שבה הקצפנו את הסוכר והחמאה ולהוסיף את תמצית הניל וקפל יחד את שתי התערובות בעדינות ובסיבובים קטנים.
שלב 5 – כעת להוסיף לתוך התערות את הקמח, השמנת החמוצה ולערבב.
שלב 6 – להוסיף את החלבונים גם לתוך הבלילה של העוגה.
שלב 7 – מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות אפייה ואופים כל אחד למשך כ -30 דקות. ניתן להכניס קיסם לתוך העוגה ולבדוק את מוכנותה (קיסם יבש- מוכן).
שלב 8 – להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה לנוח ולהתקרר למשך כ 10 דקות. להפוך את העוגה ולשחרר בעדינות מנייר האפייה כך שלא יקרע והעוגה לא תתפרק. לקחת סכין חדה וטובה ולחצות את העוגה בעדינות ולשים בצד.
שלב 9 – זמן להכנת הקרם!!
בקערת מיקסר מתאימה, להקציף במשך 2-3 דקות את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד, בהדרגה להוסיף את הסוכר והמלח ולהקציף יחד עד שמקבלים קצף יציב.
שלב 10 – לאחר קבלת קצף אחיד ללא גושים יש להוסיף תמצית וניל וצבעים לבחירה ולהמשיך לערבב עוד 2 דקות בערך. כעת, להוסיף את החלב / השמנת בהדרגה עד שכל הבלילה מתערבבת יחד לקצב יציב.
זהו יש לנו קרם!!
שלב 11 – להעביר לקערה גדולה את החצי הראשון של העוגה שחתכנו ולשים עלייה שכבה נדיבה של קרם ובעזרת לקקן, למרוח היטב ואופן שווה על כל העוגה.
שלב 12 –  להניח את החלק השני של העוגה על שכבת הקרם. הנח את הצד החתוך של העוגה כלפיי מטה כך שהחלק החלק והשווה יהי כלפי חוץ על מנת שנוכל לעטוף בצורה אחידה ושווה את העוגה.
שלב 13 – למרוח מה שנשאר מהקרם על השכבה השנייה ולצנן במקרר למשך כחצי שעה. כעת ניתן לפזר סוכריות צבעוניות מעל העוגה/ דף סוכר אכיל / זילוף מיוחד של פרחים או דמויות וכמובל לשים נרות – הנה מוכנה לנו עוגת יום הולדת מעוצבת.

פוסטים קשורים