מתכון לחלה

מתכון לחלה– מתכון מנצח

מתכון לחלה– מתכון מנצח
הלחם המושלם לערב שבת שימלא את הבית בניחוחות נפלאים של לחם.
מתכון להכנת חלות קלועות, פשוטות וטעימות. הסבר מפורט להכנת בצק שמרים מושלם , שלב אחר שלב, עד לקבלת חלה מפנקת וטעימה במיוחד.
מצרכים:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית / קנולה
500 מ”ל מים פושרים
2 ביצים
כפית מלח
אופן הכנה:
שלב 1 – בתוך קערה גדולה ללוש את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות.
שלב 2 – להוסיף את המלח לבצק וללוש עוד כמה דקות.
שלב 3 – מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים במקום חם להתפחה כשעה.
שלב 4 – מקמחים את משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים.
שלב 5 – יוצרים שתי חלות בקליעת צמות – מלפפים את שתי הרצועות זו בזו ואז מגלגלים כלפי פנים כמו צורה של שבלול. לא להדק מידי את הצמות כדי לאפשר מספיק מקום לתפיחה שנייה של הבצק, כשעה נוספת.
שלב 6 – מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומניחים את החלות לאחר ההתפחה השנייה על נייר האפייה. מדליקים את תנור האפייה בחום של 180 מעלות.
שלב 7 – למרוח את החלות בביצה טרופה בצורה אחידה. ניתן להוסיף שומשום על החלות..
שלב 8 – מעבירים את התבנית עם החלות לאפייה של כחצי שעה.

פוסטים קשורים