עוגת שוקולד פרווה עם שוקולד מריר –מתכון מנצח

מחפשים מתכון קל וטעים להכנת עוגת פרווה?…
עוגת שוקולד פרווה עם שוקולד מריר מצוין ופשוט להכנה מהירה.

מצרכים:
עוגה:
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
4 ביצים
כוס וחצי מים פושרים ( לא חמים)
שלושת רבעי כוס שמן
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
4 כפות מים חמים
כף שמן או מחמאה
** 2 כפות קקאו (לבחירה)
** כפות סוכר (לבחירה)

אופן הכנה:
שלב 1 – לחמם תנור אפייה ל 180 גרבע שעה לפני הכנסת העוגה.
שלב 2 – בקערה גדולה, לערבב יחד את כל מרכיבי העוגה על ליצירת בלילה אחידה.
שלב 3 – לשמן תבנית עגולה או מלבנית  (26 קוטר) להכניס לאפייה למשך כשעה עד שהעוגה יציבה ולא רטובה (לבדוק עם קיסם – להכניס קיסם לעוגה, אם יוצאת רטובה להחזיר לאפייה עוד כ 10 דקות).
שלב 4 – להוציא את העוגה מהתנור ולקרר. לחורר את העוגה בעזרת קיסם במספר מקומות על מנת שהציפוי שוקולד יחלחל לתוך העוגה.
שלב 5 – להכניס לתוך קערה מתאימה למיקרוגל את כל מרכיבי הציפוי שוקולד ולהמיס במיקרו במספר פולסים של 20 שניות עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
שלב 6 – לערבב היטב את הציפוי. אם יצא קשה מידיי ניתן להוסיף כשליש כוס מים חמים.
שלב 7 – לצקת את הציפוי על העוגה במעגלים על מנת לכסות את פני העוגה.
שלב 8 – לאחר שכל העוגה מצופה בשוקולד. ניתן לה להתקרר מעט ואז אפשר להוסיף קישוטים לבחירתגם (זילוף, סוכריות, קוקוס, שבבי שוקולד ועוד).