מתכון לחלה– מתכון מנצח

הלחם המושלם לערב שבת שימלא את הבית בניחוחות נפלאים של לחם.
מתכון להכנת חלות קלועות, פשוטות וטעימות. הסבר מפורט להכנת בצק שמרים מושלם , שלב אחר שלב, עד לקבלת חלה מפנקת וטעימה במיוחד.

מצרכים 

1 קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן זית / קנולה

500 מ”ל מים פושרים

2 ביצים

כפית מלח

אופן הכנה:

שלב 1 – בתוך קערה גדולה ללוש את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות

שלב 2 – להוסיף את המלח לבצק וללוש עוד כמה דקות

שלב 3 – מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים במקום חם להתפחה כשעה

שלב 4 – מקמחים את משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים

שלב 5 – יוצרים שתי חלות בקליעת צמות – מלפפים את שתי הרצועות זו בזו ואז מגלגלים כלפי פנים כמו צורה של שבלול. לא להדק מידי את הצמות כדי לאפשר מספיק מקום לתפיחה שנייה של הבצק, כשעה נוספת

שלב 6 – מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומניחים את החלות לאחר ההתפחה השנייה על נייר האפייה. מדליקים את תנור האפייה בחום של 180 מעלות

שלב 7 – למרוח את החלות בביצה טרופה וניתן להוסיף עליה שומשום

שלב 8 – מעבירים את התבנית עם החלות לאפייה של כ חצי שעה

מתכון לחלה – מתכון מנצח

סדנה להכנת חלות - La belle home patisserie
מתכון לחלות - מתכון מנצח