הלחם המושלם לערב שבת שימלא את הבית בניחוחות נפלאים של לחם.
מתכון להכנת חלות קלועות, פשוטות וטעימות. הסבר מפורט להכנת בצק שמרים מושלם , שלב אחר שלב, עד לקבלת חלה מפנקת וטעימה במיוחד.
מצרכים
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית / קנולה
500 מ”ל מים פושרים
2 ביצים
כפית מלח
אופן הכנה:
שלב 1 – בתוך קערה גדולה ללוש את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות
שלב 2 – להוסיף את המלח לבצק וללוש עוד כמה דקות
שלב 3 – מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים במקום חם להתפחה כשעה
שלב 4 – מקמחים את משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים
שלב 5 – יוצרים שתי חלות בקליעת צמות – מלפפים את שתי הרצועות זו בזו ואז מגלגלים כלפי פנים כמו צורה של שבלול. לא להדק מידי את הצמות כדי לאפשר מספיק מקום לתפיחה שנייה של הבצק, כשעה נוספת
שלב 6 – מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומניחים את החלות לאחר ההתפחה השנייה על נייר האפייה. מדליקים את תנור האפייה בחום של 180 מעלות
שלב 7 – למרוח את החלות בביצה טרופה וניתן להוסיף עליה שומשום
שלב 8 – מעבירים את התבנית עם החלות לאפייה של כ חצי שעה